xcogroot

XCORE

Wat is XCORE?
XCore van HouseofWorkouts is een energieke groepsles waar resultaat en fun centraal staan. XCORE® staat voor extreme core training en dat is natuurlijk niet voor niks. Deze unieke groepsles is de enige training waarbij je de gehele les je core traint terwijl je tevens (flink) cardiovasculair wordt uitgedaagd middels intervaltrainingen. De workout wordt gedaan met een XCO®-trainer. Deze aluminium buis is gevuld met grit. Dit grit moet van kant naar kant bewegen, waardoor het zogenoemde ‘reactive impact’ ontstaat. Het lichaam moet harder werken om de balans te behouden, waardoor je meer calorieën verbrandt en je spieren versterkt. Elke 3 maanden verandert de muziek en de les-choreografie.

Is XCORE iets voor mij?
XCore combineert kracht- met cardio-training en geeft je een fullbody-workout. Je maakt je spieren sterker en verbetert je conditie met overall-fitheid als resultaat. De club heeft een XCO®-trainer voor je beschikbaar die je tijdens je workout gebruikt. Je beweegt het grit in de buis van deksel naar deksel en deze reactive impact verstevigt je spieren en je bindweefsel. Hiermee geef je je lijf een mooie vorm. Met de intervaltrainingen verbeter je je conditie en dit maakt je lijf fitter.

Hoe ziet een XCORE-les eruit?
Deze energieke workout duurt 45 minuten en bestaat uit een geheel van relatief simpele, uitdagende oefeningen en een te gekke muziekmix. Elke track heeft een eigen focus qua spiergroep of cardio-intensiteit en de instructeur neemt je mee in de techniek-uitvoering of mate van intensiteit. Elke track heeft opties zodat je je workout uitdagend kunt maken naar je eigen fitness-niveau. In de warming-up komen al diverse oefeningen aan bod, die tijdens de focus-track verder worden uitgediept. Je XCORE-les wordt afgesloten met een cooling-down waarin al je spieren weer mogen ontspannen na de geleverde inspanning.

Bekijk hier het Lesrooster