Dagpas
barbelgroot

Barbell Workout

Wat is Barbell Workout?
De Barbell Workout is een kracht-training waarin je je oefeningen uitvoert met behulp van een stang met gewichtschijven (de barbell). Je traint de diverse spiergroepen in je hele lijf en doet dit middels rustig uitgevoerde herhalingen in een (relatief) laag aantal. Een technisch correcte uitvoering van de oefeningen is hierbij van belang. Door deze wijze van trainen kun je al snel het gewicht op je barbell verhogen en verras je jezelf met de hoeveelheid gewicht die je aankunt. De Barbell Workout heeft een freestyle-leskarakter, wat betekent dat de les elke keer anders is.

Is Barbell Workout iets voor mij?
Indien je de spieren in je lijf sterker wilt maken zonder in de fitness aan diverse apparaten te trainen, is Barbell Workout geschikt voor jou. Je kunt deze workout gebruiken als opstap naar trainen met fitness-apparaten of in plaats van trainen met fitness-apparaten. Alle oefeningen worden uitgevoerd met de barbell of met alleen de gewichtschijven. Bijkomend voordeel van deze kracht-training is dat je je botdichtheid verhoogt (wat een proces als botontkalking vertraagt), je spieren zichtbaar maakt & vorm geeft en je spieruithoudingsvermogen vergroot.

Hoe ziet een Barbell Workout-les eruit?
Elke Barbell Workout kent een andere inhoud qua oefeningen, gewicht en uitvoering. De instructeur begeleidt je door je training en geeft je advies over het gewicht op je barbell, wijst je op de juiste techniek en legt de uitvoering ervan uit. Elke les start met een warming-up en eindigt met een stretch en de inhoud daartussen wordt telkens door de instructeur zelf ingevuld.

Bekijk hier het Lesrooster