Gratis dagpas
fitness

Fitness

Actieve levensstijl voor alle lichaamstypen en leeftijden

Het verbeteren van de levensstijl is voor iedereen van belang; voor ongetrainde mensen, mensen met overgewicht, mensen die moeten revalideren of juist al voldoende ervaring hebben op het gebied van sport. Het lichaam vraagt om fysiek onderhoud, en er is geen betere manier dan dit onder de juiste begeleiding te doen! Op basis van uw conditie en wensen wordt door de instructeur een persoonlijk trainingsschema samengesteld welke u kunt gebruiken tijdens uw training.

Bij de Toucan Health Club beschikken we over een fitnessruimte, met daarin een complete lijn kracht- en cardioapparatuur. Het voordeel van fitnesstrainingen is dat ze volledig afgesteld zijn op uw persoonlijke wensen: niet alleen de inhoud van de trainingen, maar ook de tijden waarop u traint. U bent vrij te trainen wanneer (en hoe vaak!!) het u uitkomt.

U kunt bij ons zeven dagen per week en 52 weken per jaar onbeperkt en onder toezicht van fitnessinstructeurs werken aan een betere gezondheid.

Let op:  om jezelf in te schrijven voor deelname aan de groepslessen, is het noodzakelijk de MyWellness App te gebruiken. Klik hieronder op MyWellness app voor meer informatie.

Persoonlijk trainingsprogramma
Trainen bij de Toucan Health Club doe je m.b.v. je persoonlijke trainingsprogramma. Een programma op maat n.a.v. een doelstellingenanalyse, bloeddrukmeting, vetpercentage meting, krachttesten en een uithoudingsvermogen test.

Zowel de kracht- als conditieapparatuur staan overzichtelijk op uw trainingsschema. Voor de krachtapparatuur worden de series, herhalingen, gewichten en aangegeven. Je traint dus altijd op het juiste niveau. Verder staat ook de telling, en snelheid van bewegen aangegeven. Jouw programma regelt verder de tijd en intensiteit van de conditieapparatuur. Dus geen tijdverlies met het instellen, je kunt je volledig concentreren op het trainen en het realiseren van jouw doelen.

MyWellness app
Wij zijn meer dan een sportschool. Wij werken met MyWellness de app van TechnoGym, een online fitness platform met bijbehorende mobiele app.

Wat betekent dit voor jou?
­- Gemakkelijk reserveren voor groepslessen
­- Voortgang bijhouden
– Klantspecifieke programma’s kunt aanvragen
– Toegang tot 2000+ voorbeeldoefeningen
– Je voortgang bijhouden;
– Zien hoeveel cardio apparaten er beschikbaar zijn op het moment;
– Actuele club info (zoals acties en nieuwtjes) en zelfs je smartwatch kunt koppelen.

 

Neem even contact met ons op om je aan te melden, dan maken wij een gratis account voor je aan. Heb je al een account? Zoek dan de “Toucan Health Club” app in de iTunes App Store of Google Play. Via de app kun je je onder andere aanmelden voor groepslessen en je trainingsschema gebruiken.

Klik hier om de Toucan App te downloaden (iOS versie)

Klik hier om de Toucan App te downloaden (Android versie)

Intake
Fitness bij ons start met een begeleidings-traject van 2 afspraken bij een vaste trainer / coach (zover tijden overeenkomen). In deze 2 afspraken, wordt aan de hand van jouw wensen en doelstellingen een op maat gesneden trainingsprogramma gemaakt.

Afspraak 1: duur 60 minuten
Je eerste afspraak begint d.m.v. een kennismaking met je trainer/coach met wie u uw wensen en doelstellingen besproken worden. Vervolgens worden er een aantal metingen verricht zoals de bloeddruk, het gewicht en het vetpercentage. Hierna ga je meteen aan de slag en wordt er een conditietest afgenomen. Je krijgt een hartslagmeter om, je trainer/coach bepaalt de juiste intensiteit en legt de conditietest uit. Deze test duurt 5 minuten. Nadat alle gegevens en doelstellingen bij je trainer/coach bekend zijn, leggen we een aantal van onze krachttoestellen uit. Dit doen we om alvast een inschatting te krijgen van de gewichten die we straks gaan gebruiken in uw schema.

Afspraak 2: duur 60 minuten
Je trainer/coach heeft inmiddels voor u een schema op maat gemaakt. De tweede afspraak beginnen we met een warming-up op één van onze cardioapparatuur. Daarna worden alle oefeningen die in je schema staan één voor één met je doorgenomen. Er wordt bij deze afspraak aandacht besteed aan de instellingen van de toestellen en het gewicht dat per oefening wordt gebruikt. Wanneer het schema is doorgenomen wordt de afspraak afgesloten met een cooling-down en worden er eventuele vragen beantwoord. Tot slot wordt er een afspraak gemaakt voor over ± tien weken, waarbij we de vorderingen en wensen bijstellen voor het maken van een vervolgschema. Daarna ben je in staat om het trainingsprogramma dat is opgesteld zelfstandig voort te zetten. Mocht u verder nog vragen hebben, kunt u deze altijd aan onze trainers stellen.

 

Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot de fitness, mail dan naar: service@toucanhealth.nl