Dagpas
RPMgroot

RPM

Wat is RPM van LES MILLS?
RPM™ is een indoor cycling les op het ritme van motiverende muziek. RPM is gebaseerd op wielrennen en omvat beklimmingen en sprints waarbij je zelf de intensiteit kunt bepalen. Elke track heeft een eigen karakter & trainingsdoel en de motiverende muziek zweept je op om het optimale uit je spinning-workout te halen. Elke 3 maanden wijzigt de muzieklijst en de fiets-choreografie, zodat je elk kwartaal opnieuw wordt uitgedaagd om fitter te worden dan je al dacht te zijn.

Is RPM iets voor mij?
Tijdens RPM bouw je conditie op en wordt je fitter. Dit zorgt voor merkbare resultaten in je dagelijkse leven: je houdt je activiteiten langer vol. Je verbrandt veel calorieën en vermindert je vetmassa, met als merkbaar resultaat dat je op den duur een slanker en strakker lijf krijgt. Je bepaalt zelf de intensiteit van je workout met de weerstandsknop op de fiets en je pedaalsnelheid. Zo kun je de trainingsintensiteit naar eigen inzicht en wens verhogen. Hierbij zul je geÏnspireerd worden door de instructeur.

Hoe ziet een RPM-les eruit?
Instructeurs doen alle basis fietsbewegingen voor, zoals staand fietsen, in het zadel zitten, het veranderen van de handposities, snelheid verhogen en verminderen. Hij/zij begeleidt je tijdens elke track met de tempowisselingen en beklimmingen en adviseert je in het verhogen van je fietsweerstand en pedaalsnelheid. Onder begeleiding van opzwepende muziek train je elke track een ander aspect van het fiets-spectrum, waarbij je benen de grootste arbeid leveren. Na een RPM-les voel je je geheel voldaan!

Bekijk hier het Lesrooster