aqua

Aquarobics

Wat is Aquarobics?
Aquarobics is een les die voor iedereen boven de 16-jaar geschikt is. Dit komt omdat je het zo moeilijk en zwaar kunt maken als je zelf wil.
Bij de AQUAROBICS maak je verschillende bewegingen in ondiep (1.10 meter) water. Deze beweging is zowel op kracht als op cardio gericht, waarbij het water de weerstand van de bewegingen vergroot. Tijdens de les beweeg je op verschillende soorten muziek op een vlot tempo, zonder al te veel onderbrekingen.
Welke materialen worden er tijdens de AQUAROBICS gebruikt?
Er zijn verschillende materialen die tijdens de lessen van de AQUAROBICS voorbij komen. Deze worden om de week afgewisseld met elkaar, of juist in de les gecombineerd met elkaar. Daarnaast komen ze allemaal tegelijk aan bod tijdens een parcour, die om de zoveel weken gehouden wordt. Tijdens deze les liggen de materialen klaar en ga je in duo’s alle opdrachten af. Het leuke van deze les is, dat er ook tijd is voor een gezellig praatje.

Een van de materiaal soorten die gebruikt worden tijdens de AQUAROBICS, zijn de dumbbells. Dit zijn licht gewicht halters, waaraan schuimrubberen schijven zitten. Pas wanneer je deze dumbbells onder water houdt zal de weerstand toenemen.

Een ander soort materiaal wat tijdens de les gebruikt kan worden is een noodle of ook wel een slurf. Met dit materiaal kan weerstand worden opgebouwd, maar kan ook als drijfmateriaal worden ingezet.

het laatste soort materiaal wat tijdens de les gebruikt kan worden, zijn de disks. Dit zijn gele schijven, die in tegenstelling tot de andere materialen juist niet blijven drijven. Hierdoor is de weerstand van het materiaal in het water nog groter!

Wat zijn de voordelen van AQUAROBICS?
Er zitten verschillende voordelen aan de AQUAROBICS. Een paar van deze voordelen zijn:
– Het werkt spierversterkend, terwijl het geen zware belasting voor je gewrichten en je rug.
– Je hebt nagenoeg geen risico op blessures.
– Je verbetert je coördinatie, reflexen en lenigheid
– Bij kleine blessures of andere kleine gebreken kan je in vorm blijven.

Bekijk hier het Lesrooster