coregroot

LES MILLS CORE

Wat is LES MILLS CORE?
In een LES MILLS CORE™ les zitten alle ingrediënten voor een sterker lichaam en een slanke taille. Het is de basistraining voor al je andere trainingen en vooral voor al je dagelijkse activiteiten. Met een sterke core word je sterker in alle dingen die je doet – het is de lijm die alle lichaamsdelen met elkaar verbindt en optimaliseert je lichaamshouding. Dit programma richt zich op de romp en de spieren die je bovenlichaam aansluiten op het onderlichaam. Het is ideaal voor het versterken van je buik en billen, het verbeteren van functionele kracht en bij het herstellen van en (vooral) voorkomen van blessures. Om de 3 maanden verandert de muziek en de les-choreografie.

Is LES MILLS CORE iets voor mij?
Alle oefeningen in LES MILLS CORE hebben opties en daarmee is elke les uitdagend én haalbaar voor je eigen fitnessniveau. De instructeur zorgt dat je de oefeningen uitvoert met de juiste techniek. Bij LES MILLS CORE gebruik je niet alleen je eigen lichaamsgewicht, maar ook een elastische weerstandsband (de smartband) en gewichtschijven of dumbbells. LES MILLS CORE is een programma waarin je snel resultaten behaalt, waardoor je sterker en slanker wordt. Je blijft jezelf uitdagen, ongeacht jouw niveau. Je bouwt niet alleen kracht op in je romp-spieren, je werkt tijdens LES MILLS CORE ook aan je heup- en schouderstabiliteit en –mobiliteit.

Hoe ziet een LES MILLS CORE les eruit?
In 45 minuten train je zowel op de mat als staand alle spieren in je romp en billen. Staande rotaties met gewichten en/of de elastische smartband, hoge & lage plank, crunches en hiplifts; het komt allemaal zowel statisch als dynamisch aan bod in je CORE-workout. Elke track heeft een eigen trainingskarakter en de instructeur begeleidt je elke track in het met de juiste techniek trainen van de juiste spiergroep. Je pakt de rechte en schuine buikspieren aan, je isoleert je bilspieren, je maakt je heupen en schouders mobieler en soepeler en je traint je rug. De CORE wordt altijd afgesloten met een stretch als cooling-down, zodat je soepel na je CORE-training weer naar huis kunt.

Bekijk hier het Lesrooster